mandag 6. september 2010

Hummingbird kake

I helga har vi hatt dugnad. Vi har malt huset utvendig.Og det må jeg bare si, at mer gørr kjedelig måte å tilbringe helgen på skal man lete lenge etter !! Jammen godt at vi hadde litt kake å kose oss med underveis :-)
En fin kake å trøste seg med når man syns litt synd på seg selv er HUMMINGBIRD kake. Det er en kjempegod kake med ananas, banan og pekan nøtter. Oppskriften er amerikansk og av god gammel årgang :-)

Kaka fylles og glaseres med "gulerotkake-krem" ( cream cheese icing). Og pyntes etter ønske. Her har jeg pyntet med noen sukkerperler, sukkerblomster og en "sløyfe" av fondant.

Oppskrift på Hummingbird kake:
5 dl sukker
3 dl nøytral olje f.eks rapsolje
7 dl hvetemel
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts salt
2 ts vaniljepulver
3 store egg, romtempererte
2 godt modne bananer
1 liten boks knust ananas, silt
1,5 dl hakket pekannøtter

Forvarm ovnen 165 grader.
Pisk olje og sukker sammen i ca 3 minutter. Tilsett ett egg av gangen og pisk i ca 2 minutter etter at det siste egget er tilsatt. Mos bananene med en gaffel og tilsett i røren sammen med ananasen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett i tre omganger. Rør godt mellom hver gang. Rør inn pekannøttene. Fordel røren i 2 stk 22cm springformer . Stek i 45-60 minutter. Avkjøl kakene helt.

Krem
300 gr Philadelfia ost
125 gr Usaltet smør
 ca 400 gr melis
litt vaniljesukker

Pisk godt sammen osten og smøret før du tilsetter melisen. Pisk alt sammen til kremen er glatt og kremete. Smak til med vaniljesukker.

Når kakene er avkjølt fyll med ostekrem inni og glaser utenpå. Jeg delte begge kakene i to og hadde litt ostekrem mellom hver.
Kaka bør lages dagen før den skal spises, da blir den best :-)Ha en fin kveld !
Klem Linda

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Kjenner jeg angrer litt på at jeg la ut en kake nå...hmf... ;) Den ser knallgod ut, og kjempefiiiin!! Flink du er :)
  Klem Anette :)

  SvarSlett
 2. Hei Anette !
  Syns nå din kake så knall god ut jeg da :-)Den må absolutt prøves :-) Fin var den også, artig pynt:-) Du er da jaggu litt av et husmoremne:-)
  Klem

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...