Hei !
Da ble det endelig helga igjen.
Her skinner sola, og det ser ut til å bli en flott høst dag.
I går bakte jeg en regnbue kake.
Oppskrift er fra Martha Stewart, men har gjort den om til norske mål
Kakebunner:
420 gram hvetemel
4 ts bakepulver
1/2 ts salt
250 gram usalta smør ( mykt)
5,5 dl sukker
5 store eggehviter
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
4 dl melk
pastafarger
- Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggehvitene litt etter litt. La det blande seg godt mellom hver gang.
Sikt sammen det tørre.
Rør vaniljen inn i melka
Tilsett det tørre og melka vekselsvis.
Bland godt.
Røra deles deretter oppi 6 like deler.
Det enkleste er å bruke vekt til dette.
Hver del farges deretter med pastafarge.
Jeg har brukt fra Wilton og Americolor her.
ca 1/2 ts av hver.
Hver røre has deretter i 22 cm former som er smurt.
Stekes ved 180 grader i 15-20 minutter.
Jeg hadde bare 3 former så jeg laget
røra i to omganger.
Jeg fylte kaka med
Creamy Vanilla Frosting
Oppskrift fra Magnolia bakery
6 ss hvetemel
5 dl melk
500 gram usalta smør (mykt)
5 dl sukker
2 ts vaniljeekstrakt (klar)
Kok opp mel og melk til en tykk grøt.
Avkjøl til romtemperatur.
Pisk smøret i 3-4 minutter.
Ha i sukkeret gradvis og pisk 3-4 minutter til
Ha i vaniljen.
Tilsett deretter grøten litt etter litt.
La alt piskes i ca 5 minutter til frostingen er blitt hvitere og mer kremete.
Klar til bruk med en gang.
Takk for at du titter innom.
Ha en fin dag.
Klem fra
UTROLIG morsom kake ;o) Den må jo bli en suksess i syklubber og barnebursdager.. Må prøves! Klem
SvarSlettDen var supergod :) Heldige meg har en bit i kjøleskapet!!
SvarSlettKlem :)
Thank u! Jeg har ikke ro i rompa til å begynne å skjønne meg på cups og slike målenheter nå så supert at jeg fant det ferdigoversatt ;)
SvarSlettHei, lurer på om du stekte tre former på en gang(er det plass) eller må det stekes en og en av gangen?
SvarSlettDu burde nok bare steke en om gangen👍🏻
SlettLikte denne oppskriften veldig godt
SvarSlett