mandag 1. august 2011

Tyrkisk krydderblanding !

HEI !

Her i huset lager vi mye tyrkisk mat, som for eksempel Köfte (tyrkiske kjøttboller), Lahmacun (tyrkisk pizza), fylt aubergine, meze osv. I det meste av den tyrkiske maten vi lager, tilsetter vi en krydderblanding som gir en litt mer autentisk smak.












Krydderblandingen lager vi selv ved å blande sammen

5 ts paprikapulver
2 ts sterkt paprika pulver ( eller man kan bruke chilipulver, men smak deg frem hvor sterk du vil ha den)
2 ts malt koriander
2 ts tørket persille
2 ts tørket oregano ( jeg finknuser oregano og persille i morter før jeg tilsetter det i krydderblandingen)
1 ts cumin
1-2 ts nykvernet svart pepper
1/2 ts allehånde
3 ts Vegeta eller 2 ts vanlig salt
1 ts hvitløkspulver

Bland alt sammen i en bolle og ha over i ett lufttett glass

Vegeta er et grønnsaksalt. Gir god smak i de fleste retter








Har du krydderblandingen i et fint glass, så er det jo en kjempefin gave å gi bort



Oppskrifter på flere tyrkiske retter kommer etterhvert :-)

Ha en fin dag !

Klem fra 




8 kommentarer:

  1. Hei!
    Så spennende :) Venter på gresk kryddermix også ;)

    Fine bilder...er det terrassen jeg skimter bak der?? :)

    Klem Anette

    SvarSlett
  2. Hellu! :)

    Mmmm - tyrkisk mat er kjempe godt! Gleder meg til å se flere oppskrifter :)

    Klem

    SvarSlett
  3. Det hørtes godt ut :-)
    Min svigerinne er fra Tyrkia , og hun bruker mye godt krydder når hun lager middagsmat :-)

    SvarSlett
  4. Så hyggelig at du vil følge bloggen min!! Jeg "hermer"...:-), for her var det mye mange inspirerende mat- og kakeinnlegg!! Og det trenger jeg:-)
    mvh Anette♥

    SvarSlett
  5. Så supert med ett tips om hvordan man lager slikt krydder.

    Jeg har krydder som er laget i Tunis, og har nesten ikke råd å bruke av det.
    dette er ett krydder som de fikk malt der av egne tørkede urter etter som jeg har forstått.

    Dette er noe min svigersøster hadde med seg fra sine turer til Tunis.
    Hun var gift med en derfra, men de er desverre borte begge to nå.

    Så kanskje jeg må teste ut denne blandingen.
    Tusen takk for tips.

    SvarSlett
  6. Hva bruker man tyrkisk krydder til? Jeg kan ingenting om tyrkisk matlagning, men.. er det fx noe man kan bruke til grilling, kjøttkaker, fylte auberginer...?

    SvarSlett
  7. Finnes tyrkisk krydderblanding ferdigblandet å kjøpe...?

    SvarSlett
  8. Det er vel ikke Cumin (karve) du mener, men spisskummen?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...