torsdag 18. august 2011

Stikkelsbær

Da er stikkelsbærsyltetøyet i fryseren, og jammen ble det ikke nok bær igjen til en pai.




Syltetøyet kokte jeg av :

2 kg stikkelsbær
1 kg sukker
1 pose jam syltepulver (blå)
1 vaniljestang

Bærene renses og gis et oppkok sammen med frøene fra vaniljestangen. Lar også stangen få koke med. Kok et par minutter før Jam tilsettes og koker videre i 3 minutter. Tilsetter deretter sukkeret og lar alt småputre til sukkeret er helt oppløst. Syltetøyet helles deretter over i plastskåler, som avkjøles helt før de puttes i fryseren 
:-)




Her er oppskrift på stikkelsbær pai :

Paibunn:

150 gr mel
50 gr sukker
75 gr iskaldt smør i terninger
1 eggeplomme
1 ss iskaldt vann

Mel, sukker og smør kjøres sammen i food processor, tilsett eggeplomme og vann og kjør det til det samler seg til en deig.  Pakk inn i plast og legg i kjøleskap. La deigen hvile i 30 minutter.
Klem deigen utover i en paiform. Prikk deigen med en gaffel. Klem aluminiumsfolie rundt kanten, da holder deigen seg på kantene. Stek bunnen i ovn på 180 grader i 15-20 minutter. Ta ut og avkjøl den noe. Ta av aluminiumsfolien

Fyll:
ca 450 gr  renset stikkelsbær
3 egg
120 gr sukker
3 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt eller essens

legg stikkelsbærene jevnt utover i paibunnen. Rør godt sammen de andre ingrediensene og hell de over stikkelsbærene. Stek i ovnen på 180 grader i ca 30-40 minutter.

Avkjøl og nyt :-)


Nå skal jeg ta kvelden !
God natt....

Klem fra















2 kommentarer:

  1. Det såg heilt fantastisk godt ut :o) kjenner mest lukta gjennom skjermen...

    SvarSlett
  2. Hei!
    så utrolig godt ut... Tror aldri jeg har spist stikkelsbær jeg...
    Ha en fin fredag og god helg!!

    Klem Anette

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...