Syltetøyet kokte jeg av :
2 kg stikkelsbær
1 kg sukker
1 pose jam syltepulver (blå)
1 vaniljestang
Bærene renses og gis et oppkok sammen med frøene fra vaniljestangen. Lar også stangen få koke med. Kok et par minutter før Jam tilsettes og koker videre i 3 minutter. Tilsetter deretter sukkeret og lar alt småputre til sukkeret er helt oppløst. Syltetøyet helles deretter over i plastskåler, som avkjøles helt før de puttes i fryseren
:-)
Her er oppskrift på stikkelsbær pai :
Paibunn:
150 gr mel
50 gr sukker
75 gr iskaldt smør i terninger
1 eggeplomme
1 ss iskaldt vann
Mel, sukker og smør kjøres sammen i food processor, tilsett eggeplomme og vann og kjør det til det samler seg til en deig. Pakk inn i plast og legg i kjøleskap. La deigen hvile i 30 minutter.
Klem deigen utover i en paiform. Prikk deigen med en gaffel. Klem aluminiumsfolie rundt kanten, da holder deigen seg på kantene. Stek bunnen i ovn på 180 grader i 15-20 minutter. Ta ut og avkjøl den noe. Ta av aluminiumsfolien
Fyll:
ca 450 gr renset stikkelsbær
3 egg
120 gr sukker
3 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt eller essens
legg stikkelsbærene jevnt utover i paibunnen. Rør godt sammen de andre ingrediensene og hell de over stikkelsbærene. Stek i ovnen på 180 grader i ca 30-40 minutter.
Avkjøl og nyt :-)
Nå skal jeg ta kvelden !
God natt....
Klem fra
Det såg heilt fantastisk godt ut :o) kjenner mest lukta gjennom skjermen...
SvarSlettHei!
SvarSlettså utrolig godt ut... Tror aldri jeg har spist stikkelsbær jeg...
Ha en fin fredag og god helg!!
Klem Anette