Til helga skal vi ha kranseskål her, festlig lag for de som har vært med å bygd huset vårt. Da har jeg tenkt å lage tapas. En av rettene som skal serveres da er løk og soppterter.
Her er oppskrift på det.
1 pakke med ferdig butterdeig
2 rødløk
2 vanlig løk
3 fedd hvitløk
3-4 sjampinjonger
1 ts timian
1 skvett balsamico
salt og pepper
ansjons
oliven
Legg butterdeigbitene utover et bakepapir og la de tine.
Skjær løk og hvitløk i tynne skiver.Kutt soppen i skiver og stek den i en panne, bruk gjerne smør. Legg soppen til side. Varm olivenolje i panna og tilsett 1 ss smør. Ha i løken og la den surre over middels sterk varme til den er myk. Ha i timian, balsamico og rør inn soppen. Smak til med salt og pepper.
Del butterdeigen i ønsket størrelse. Jeg delte platene i to. Prikk de med en gaffel. Legg på løkfyllet.
Så delte jeg ansjosfileten i to på langs, og la en på hver terte. Sammen med en oliven
Stekte deretter tertene ved 230 grader i ca 15 minutter. Til tertene er gyldne
Tertene er jo super kveldskos også, kanskje med en liten salat og noe godt i glasset :-)
Ha en fin dag !
Klem fra
Oi! Dette så spennende ut :) Og godt ut... Tenker kara kommer til å kose seg på kranseskål!
SvarSlettSees etterpå ;) *redd*
Klem Anette