tirsdag 10. januar 2012

Chili con Carne

Hei !

Idag har vi spist chili con carne til middag. 



Enkel, god og drøy mat.
En halvkilo kjøttdeig metter ihvertfall 6 stk.
Serverte denne også på en cowboyfest vi hadde i fjor sommer, 
og det var suksess :o)

Her er oppskrift


500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
2-3 stilker stangselleri
2 gulerøtter
2 løk
4-5 fedd hvitløk
chili etter smak
2 paprika
2 bokser hakket tomat
2 bokser kidney bønner eller andre bønner etter ønske
1 liten boks mais
1 ts kanel
2 ts paprikapulver
1 ts cumin
2-3 ss balsamico eddik


Selleri, løk, gulerøtter, chili og hvitløk finhakkes. Kjør det gjerne i en foodprosessor.
Brun kjøttdeigen
Tilsett finhakket grønnsaker. La surre litt.
Tilsett kanel, paprikapiuulver og cumin. Bland godt.
Ha i eddikenog deretter boksene med tomat.
Sil og skyll bønnene. La de renne godt av seg før de has oppi gryta.
Tilslutt has grovhakket paprika og mais oppi.
La alt småkoke på lav varme i minst 1 time.
Smak til før servering. 
Ha gjerne oppi et par spiseskjeer med barbequesaus.


Jeg serverer chili con carne med tortillachips, rømme, salsa og guacamole.
Salat hører også med.


Da er det vel bare igjen å ta oppvaska :o)

Ha en fin kveld !

Klem fra


3 kommentarer:

  1. Åååå... så nydelig ut... Angrer litt på at jeg takket nei kjenner jeg ;)
    Må prøve oppskriften en dag :)

    Klem Anette

    SvarSlett
  2. Mmm... Det er godt det.. Ikke helt lik oppskrift som jeg bruker,så neste gang skal jeg bruke din..ha en fin kveld... Klem

    SvarSlett
  3. Ser kjempegodt ut.
    Ha en fin kveld.
    Lena.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...