Hei !
Legger ut en oppskrift på noen knallgode sitron cupcakes
Oppskrifta gir ca 16 cupcakes
125 gr usaltet smør
2,5 dl sukker
2 egg
2 dl self raising flour (oppskrift finner du her)
1,5 dl hvetemel
1 dl melk
saft og skall av 1 stor sitron
Pisk smøret i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Tilsett sukkeret og la det piskes på medium hastighet i 3 til 5 minutter.
Tilsett egg et om gangen og la det blande seg godt.
Sikt sammen melet i en bolle, og tilsett det vekselsvis med melken og sitronen.
La røren blande seg godt sammen mellom hver gang.
Ha røren over i muffinsformer, og stek de ved 170 grader ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Lemoncurd
4 eggeplommer
1,25 dl sukker
saft og skall av 3 store sitroner
6 ss smør
Bland sammen eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronskall i en kjele med tykk bunn.
Varm opp på middels varme mens du rører i den hele tiden til den tykner til en krem.
Ta av platen og rør inn smøret. Bland det godt og la den avkjøles.
Sitronsmørkrem
125 gr usaltet mykt smør
ca 4 dl melis
saft av 1 sitron
Visp smøret luftig og kremete, tilsett melis og sitron. Visp alt sammen 3-5 minutter til det er blitt en luftig hvit krem.
Legger ut en oppskrift på noen knallgode sitron cupcakes
Oppskrifta gir ca 16 cupcakes
125 gr usaltet smør
2,5 dl sukker
2 egg
2 dl self raising flour (oppskrift finner du her)
1,5 dl hvetemel
1 dl melk
saft og skall av 1 stor sitron
Pisk smøret i en kjøkkenmaskin til det er lyst og luftig. Tilsett sukkeret og la det piskes på medium hastighet i 3 til 5 minutter.
Tilsett egg et om gangen og la det blande seg godt.
Sikt sammen melet i en bolle, og tilsett det vekselsvis med melken og sitronen.
La røren blande seg godt sammen mellom hver gang.
Ha røren over i muffinsformer, og stek de ved 170 grader ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.
Lemoncurd
4 eggeplommer
1,25 dl sukker
saft og skall av 3 store sitroner
6 ss smør
Bland sammen eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronskall i en kjele med tykk bunn.
Varm opp på middels varme mens du rører i den hele tiden til den tykner til en krem.
Ta av platen og rør inn smøret. Bland det godt og la den avkjøles.
Sitronsmørkrem
125 gr usaltet mykt smør
ca 4 dl melis
saft av 1 sitron
Visp smøret luftig og kremete, tilsett melis og sitron. Visp alt sammen 3-5 minutter til det er blitt en luftig hvit krem.
Lag en grop i midten av hver cupcake. Jeg brukte et kulejern, men det går fint å bruke en knivog en teskje.
Fyll litt lemoncurd i gropen
(Jeg laget også en ring rundt med curden, så den syns under sitronsmørkremen)
Sprøyt sitronsmørkrem på toppen
Pynt med litt farget sukker og noen søte blomster i fondant
Hei!
SvarSlettDette så godt ut :) Sikkert godt å fylle med vaniljekrem også ;) Jeg elsker jo det!
Ha en fin kveld !
Klem Anette
Nam! Jeg kjøpte lemoncurd i England en gang, men fikk aldri brukt det. Det var jo mye lurer å lage det selv. :)
SvarSlettChristina