onsdag 14. september 2011

Brødpinner & fetadip

Hei !

Her kommer oppskrift på noen knall gode brødpinner med parmesan.
De er gode å servere sammen med f.eks salat og suppe. Men også som litt å knaske på til velkomst drinken eller til tapas.




Jeg spiste de som kveldskos sammen med feta dip og noen oliven,
litt godt i glasset blir jo heller ikke feil :-)




Oppskrift på brødpinnene:

4,5 dl lunket vann
2 ss mykt smør
2 ts sukker
2 ts salt
2 ts tørr gjær
1/2 ts hvitløkspulver
3 ss finrevet parmesan
550 gr hvetemel

Bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin,og elt til deigen er smidig ( det kan være at du må ha i litt mer mel)
Hev til dobbel størrelse.
Del deigen i passe emner ( ca 50 gr deig pr brødpinne) og trill de til tynne pølser, legg på bakepapir og legg over et kjøkkenhåndkle.
La heve i ca 45 minutter
Pensle med smeltet smør
og  stek ved 200 grader i 15 minutter
Ta brødene ut og pensle en gang til med smeltet smør, og strø over parmesanblandingen.
Sett tilbake i ovnen, og stek i ca 5 minutter.
Avkjøl på rist


Parmesanblanding

1/2 dl finrevet parmesan
1 ts grovkvernet pepper
1/2 ts hvitløkspulver
1 ts tørket urter f.eks oregano

Blan alt godt sammen







Oppskrift på Fetadip

1 pakke fetaost Apetina (hel bit)
2 dl rømme
1/4 finhakket agurk
1 fedd hvitløk eller etter smak

Kna fetaosten med en gaffel og rør inn rømme og agurk.
Smak til med hvitløk evnt salt og pepper.
La stå litt før den serveres.


Nå gleder jeg meg til å se på Tangerudbakken :-)

Ha en fin kveld !

Klem fra





Posted by Picasa


3 kommentarer:

  1. Hei!
    Sånne pinner må jeg prøve en gang :) Dippen veit jeg jo er knallgod ;)

    Klem Anette (på nattvakt ;)

    SvarSlett
  2. Inspirerende blogg du har ;-) Jeg elsker også å lage mat, så nå blir jeg følger. Ta gjerne en titt hos meg også:)

    SvarSlett
  3. Hei igjen....
    Lite "trøkk" her om dagen da... Har ikke du ferie og gooood tid??? ;)

    Klemklem :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...