Hei !
Endelig er det adventstid......
Jeg starter desember med noen vinterlige franske makroner
Oppskrift på makroner:
100 gr finmalte skållede mandler
110 gram romtempererte eggehviter ( eggehvite fra 3 store egg)
5 ss sukker
200 gram melis
litt blå pastafarge
Bland sammen mandler og melis i en bolle.
Pisk eggehviten, når det begynner å skumme, tilsetter du sukkeret.
Pisk eggehviten stiv, og vend den inn i mandelblandingen. Rør inn litt farge.
Sprøyt ut små kaker (størrelse med en femkrone) på et bakepapir.
La tørke i ca 45 minutter
Stek på 150 grader i ca 12 minutter.
Avkjøl på bakepapiret.
Sett sammen makronene med litt vaniljesmørkrem i midten.
Makronene blir visst best hvis de får stå 1-2 dager i kjøleskap i en tett boks,
men det har aldri skjedd her i huset, her blir de spist opp med en gang :-)
Oppskrift på vaniljesmørkrem:
80 gr usalta smør
1 ts vanilje ekstrakt
2 dl melis
Pisk smøret til det er lyst og kremete. Tilsett vaniljen og la det piskes på middels hastighet i ca 3 minutter. Tilsett melis litt etter litt. Og pisk kremen til den er kremete og helt hvit.
Ha over i en sprøytepose og sprøyt ut på makronene.
Disse ble pyntet med fondant.
Ha en fin 1 desember :o)
Klem fra
Åååå... de så gode ut! Kjempefine!!!
SvarSlettHa en fin 1 desember du også- sammen med meg i kveld ;)
Klem Anette
Mmm..de så veldig gode ut:) Kanskje jeg skal prøve å lage sånne:)
SvarSlettHa en fin dag:)
Klem
Heihei;)
SvarSlettSå fine de ble!!
Nydelig farge;)
Og de er jo så gode;)
Ha en fin kveld!
Klem Line
Fantastisk, de ser helt himmelske ut... Jeg fikk handlet litt av ditt magiske underverk på Bøhs så nå gleder jeg meg til å bake jule-cupcaces og pynte med de søte pepperkakefigurene.
SvarSlettHa en fin advent!
Rebecka
Hvor lang tid tar det og lage Makroner?
SvarSlett