torsdag 1. desember 2011

Vinterlige makroner

Hei !

Endelig er det adventstid......
Jeg starter desember med noen vinterlige franske makroner




Oppskrift på makroner:

100 gr finmalte skållede mandler
110 gram romtempererte eggehviter ( eggehvite fra 3 store egg)
5 ss sukker
200 gram melis
litt blå pastafarge

Bland sammen mandler og melis i en bolle.
Pisk eggehviten, når det begynner å skumme, tilsetter du sukkeret.
Pisk eggehviten stiv, og vend den inn i mandelblandingen. Rør inn litt farge.
Sprøyt ut små kaker (størrelse med en femkrone) på et bakepapir.
La tørke i ca 45 minutter
Stek på 150 grader i ca 12 minutter. 
Avkjøl på bakepapiret.



Sett sammen makronene med litt vaniljesmørkrem i midten.
Makronene blir visst best hvis de får stå 1-2 dager i kjøleskap i en tett boks, 
men det har aldri skjedd her i huset, her blir de spist opp med en gang :-)





Oppskrift på vaniljesmørkrem:

80 gr usalta smør
1 ts vanilje ekstrakt
2 dl melis

Pisk smøret til det er lyst og kremete. Tilsett vaniljen og la det piskes på middels hastighet i ca 3 minutter. Tilsett melis litt etter litt. Og pisk kremen til den er kremete og helt hvit.
Ha over i en sprøytepose og sprøyt ut på makronene.


Disse ble pyntet med fondant.

Ha en fin 1 desember :o)

Klem fra 






5 kommentarer:

  1. Åååå... de så gode ut! Kjempefine!!!
    Ha en fin 1 desember du også- sammen med meg i kveld ;)

    Klem Anette

    SvarSlett
  2. Mmm..de så veldig gode ut:) Kanskje jeg skal prøve å lage sånne:)
    Ha en fin dag:)
    Klem

    SvarSlett
  3. Heihei;)
    Så fine de ble!!
    Nydelig farge;)
    Og de er jo så gode;)

    Ha en fin kveld!

    Klem Line

    SvarSlett
  4. Fantastisk, de ser helt himmelske ut... Jeg fikk handlet litt av ditt magiske underverk på Bøhs så nå gleder jeg meg til å bake jule-cupcaces og pynte med de søte pepperkakefigurene.
    Ha en fin advent!
    Rebecka

    SvarSlett
  5. Hvor lang tid tar det og lage Makroner?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...