torsdag 20. oktober 2011

Syltet gresskar

Hei !

Nå er det jo virkelig tid for gresskar...... jeg har mange planer for hva jeg skal lage med gresskar i høst.

En plan er å sylte gresskar. Kjempegodt å servere til kjøtt og vilt retter. Og ikke minst til juleribba.





Oppskrift


  • 1 kg gresskar
  • 4 dl eddik
  • 750 g sukker, jeg brukte brunt rårørsukker, derfor ble laken brun
  • 50 g hel frisk ingefær
  • 2 kanelstenger
  • noen nellikspiker

Fremgangsmåte

Vask gresskaret, del det i to og skrap ut kjernene. Skjær i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger eller skiver og fjern skallet på ingefæren og skjær den i skiver. Kok opp eddik, sukker, krydder og ingefær og la gresskarbitene koke seg blanke og møre i laken. Fyll gresskarbitene på kokte glass eller i krukker. Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskaret. Sett på lokk og avkjøl.
Oppbevares kaldt












Da er det bare å begynne å glede seg til jul.......
Bare 40 dager til advent :o))

Klem fra




Posted by Picasa

4 kommentarer:

  1. Så spennende med syltet gresskar! Takk for oppskriften! :-)

    Ha en kjempefin helg!

    SvarSlett
  2. Spennende! Må inrømme at jeg aldri har smakt det før :o) Kanskje jeg må prøve.. Go go helg! Klemmer

    SvarSlett
  3. Hei!
    Aldri smakt, men helt sikkert godt :) Pleier liksom å være det det du lager ;)
    God helg!!
    Sees på mandag!!

    Klem:)

    SvarSlett
  4. Her var det jammen kommet mere godt siden jeg var her sist:) du er så produktiv og flink:) klem fra Unni

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...