Hei !
Nå er det jo virkelig tid for gresskar...... jeg har mange planer for hva jeg skal lage med gresskar i høst.
En plan er å sylte gresskar. Kjempegodt å servere til kjøtt og vilt retter. Og ikke minst til juleribba.
Oppskrift
Nå er det jo virkelig tid for gresskar...... jeg har mange planer for hva jeg skal lage med gresskar i høst.
En plan er å sylte gresskar. Kjempegodt å servere til kjøtt og vilt retter. Og ikke minst til juleribba.
Oppskrift
- 1 kg gresskar
- 4 dl eddik
- 750 g sukker, jeg brukte brunt rårørsukker, derfor ble laken brun
- 50 g hel frisk ingefær
- 2 kanelstenger
- noen nellikspiker
Fremgangsmåte
Vask gresskaret, del det i to og skrap ut kjernene. Skjær i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger eller skiver og fjern skallet på ingefæren og skjær den i skiver. Kok opp eddik, sukker, krydder og ingefær og la gresskarbitene koke seg blanke og møre i laken. Fyll gresskarbitene på kokte glass eller i krukker. Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskaret. Sett på lokk og avkjøl.
Oppbevares kaldt
Så spennende med syltet gresskar! Takk for oppskriften! :-)
SvarSlettHa en kjempefin helg!
Spennende! Må inrømme at jeg aldri har smakt det før :o) Kanskje jeg må prøve.. Go go helg! Klemmer
SvarSlettHei!
SvarSlettAldri smakt, men helt sikkert godt :) Pleier liksom å være det det du lager ;)
God helg!!
Sees på mandag!!
Klem:)
Her var det jammen kommet mere godt siden jeg var her sist:) du er så produktiv og flink:) klem fra Unni
SvarSlett