lørdag 18. august 2012

Ostekaker i glass med rips

Hei !

Idag har jeg plukket siste rest av ripsen i hagen.

Ripsen laget jeg en enkel saus av, som jeg hadde oppå noen små ostekaker.




Ostekakene er laget i små glass med patentlokk. 
Fine å ha med seg på tur eller piknik, jeg skal ingen av delene, syns bare glassene var så søte.

(Glassene er kjøpt på Søstrene Grene)



Her er oppskrift til 
ca 8 posjonsformer eller små glass (2dl)


Kjeksbunn:
10 Bixit kjeks
0,5 dl smeltet smør

-Knus kjeksen og bland med det smelta smøret.
Ha i bunnen av formene eller glassene. Klem kjeksblandingen litt sammen med en skje.
Sett formene i kjøleskap mens du lager ostemassen


Ostemasse:

2 pakker Tine kremost naturell
150 gram melis
frøene av 1 vaniljestang
3 ts sitronsaft
3 dl kremfløte

- Pisk sammen ost, vanilje, melis og sitron.
Pisk fløten til krem og bland sammen med osten.
Ha over kjeksblandingen. Sett til avkjøling.

Rips saus :

ca 5 dl renset rips
1 dl sukker

- Bland sammen rips og sukker i en kjele.
Kok opp på middels varme. Knus ripsen med feks baksiden av ei skje.
La stå i kjelen til sausen er lunken.
Sil sausen og press ut mest mulig saft av bærmassen.
Avkjølsausen helt før du heller sausen over ostekakene.





Dette blir lørdagskosen i kveld !

Ha en fin lørdag du også.


Klem fra 






6 kommentarer:

  1. Åhh, dette såg berre så utrulig godt ut! :)

    SvarSlett
  2. Dette så godt opp var veldig kreativt da ;)
    Flinka :)
    Klem :)

    SvarSlett
  3. ÅÅ! Så genialt!! Denne idéen var super :o) Så søte da! Ha en fin uke!

    Klemmer, Marianne

    SvarSlett
  4. Jeg er så stolt av deg tremenningen min<3
    Dette var supersmart.Ostekake er faktisk det beste jeg vet så denne oppskriften skal jeg bruke:O)Takk:O)

    SvarSlett
  5. Går det ann og fryse disse ?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...