Hei !
I går var jeg å plukket tom solbærbuska for bær,
en hel kopp faktisk,
det ble ikke rart å lage hverken syltetøy eller saft av,
men akkurat nok til å lage krem til å ha i makroner
Kremen inni makronene er en solbær og hvit sjokolade ganache.
Den lages slik:
75 gram solbærpuré
200 gram hvit sjokolade.
- Varm opp solbærpureen på middels varme.
Rør inn hakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen er helt smeltet og alt er godt blandet.
Avkjøl kremen.
Solbærpuré lages ved å kjøre solbær i en blender sammen med litt vann,
før den siles i et dørslag. Klem ut saften/pureen av bærmosen med f.eks baksiden av en skje.
Oppskrift på makroner
170 gram melis
110 gram siktet mandelmel
90 gram eggehvite
2 ss sukker
(farge)
- Rør sammen melis og mandelmel i en bolle.
- Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret når det begynner å skumme.
- Rør eggehvitene inn i mandelblandingen.
- Rør inn farge, her har jeg brukt Wilton Violet pastafarge
- Ha massen i en sprøytepose. Og sprøyt ut kaker på størrelse med en fem kroning på bakepapir.
-La kakene stå å tørke i 1 time.
- Stek ved 170 grader i ca 12 minutter. De er ferdige når du kan løsne de fra papiret
For at ikke kakene skal sprekke på toppen, har jeg en ekstra stekeplate under.
Avkjøl kakene helt før kremen sprøytes på.
Oppbevar makronene i kjøleskap.
De blir best hvis de får stå en dag eller to før de spises.
Jeg ble ikke fornøyd med fargen på makronene,
jeg syns fargen ser litt "møkkete" ut
men fargen på solbærkremen er jo kjempefin
så da ble det ikke så ille allikevel.
Ha en fin dag !
Klem fra
WOW!!!
SvarSlettSå utrolig fine :) Herlig farge synes jeg!!
Klem Anette
Hei, går det an å bruke solbær syltetøy ?
SvarSlettHelt umulig å finne solbær på denne tiden av året ...