Hei !
Igår var det skikkelig innevær her, så da fikk jeg lyst til å bake litt.
Det ble søt gjærbakst fylt med eplemos og vaniljekrem.
Oppskrift gjærdeig :
ca1 kg hvetemel
1 pakke gjær
170 gram sukker
1 ts kardemomme
1 ,5 ts salt
5 dl lunken melk
60 gram mykt smør
Ha alt i en kjøkkenmaskin unntatt smøret.
Elt i ca 15 minutter.
Tilsett smøret og elt deigen i 10-15 minutter til.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Til fyll brukte jeg :
ferdig vaniljekrem
eplemos
kanel
Ta deigen ut av bollen og kjevle ut en stor rektangel.
Smør vaniljekrem utover deigen. Ha på eplemos i et jevnt lag.
Strø på kanel.
Rull deigen sammen skjær i skiver. 2-3 cm tykke.
Legg på bakepapir eller i store muffinsformer.
La heve til dobbel størrelse.
Strø på perlesukker.
Det hvite perlesukkeret kjøper jeg i Sverige.
Stek ved 220 grader til de er gyldne
Lite som er bedre enn nystekt gjærbakst :)
Ha en fin dag !
Klem fra
Sier bare: Mmmmmmmm!
SvarSlett