Hei !
I morgen er det Thanksgiving, og selv om det ikke er noe vi feirer her til lands, så syns jeg det er koselig å be familien på en skikkelig kalkun middag med tilbehør og dessert laget etter amerikanske oppskrifter.
Først ut er en pumpkin cheesecake........
Oppskrift
Bunn:
180 gram knuste Kornmo kjeks
3 ss lyst brunt sukker
1/2 ts malt kanel
ca 100 gr smeltet smør
Bland alt sammen og press jevnt ut i en springform 22 cm.
Stek ved 180 grader i 10-12 minutter.
Avkjøl helt.
Fyll:
600 gram kremost naturell
350 gram sukker
2 ss rømme
2 ts vanilje ekstrakt
2 ss hvetemel
1/2 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskat
1/4 malt nellik
400 gram kokt most gresskar ((du kan bruke fra boks hvis du får tak i det)
3 egg
1 eggeplomme
La alle ingrediensene være romtempererte før du begynner.
Rør osten i en kjøkkenmaskin så den er helt jevn og uten klumper.
Tilsett sukker og rømme og bland det godt.
Tilsett alt det tørre og vanilje.
Rør så inn gresskar og eggeplomme
Rør i ett og ett egg. Bland godt.
NB! Rør massen, ikke pisk. Blir det mye luft i fyllet vil det sprekke under steking.
Hell fyllet over bunnen.
Sett formen oppå ett ark med aluminiumsfolie. og brett folien oppover formen.
Sett formen i en liten langpanne langpanne og fyll med varmt vann.
Stek på rist i ovnen ved 170-180 grader i ca 1 time og 15 minutter.
Skru av ovnen og la kaken stå i 1 time.
Ikke åpne ovnsdøra.
Sett kaka i kjøleskap og la den stå til dagen etter.
Pynt med pisket krem og et lite kaneldryss.
Nå er det baking av gresskarpai som står for tur :o)
Ha en fin dag !
Klem fra
Å den så god ut , jeg kjenner nesten lukten av alle de gode julekrydderene du har i den.
SvarSlettJeg har notert meg oppskriften så takk for tipset.
Klem Marit.
Mmm..den så god ut:)
SvarSlettHåper du har en herlig onsdag..
Klem
Spennende :) Tenker den er god!
SvarSlettTakk for sist- Hahahahaha!!!!! ;)
Klem :)
Åhh, denne paien ser nydelig ut :)
SvarSlettklem fra swimzy