mandag 25. juli 2011

Sitron & yoghurt kake.

Mens vi venter , muligens forgjeves på sommeren, tenkte jeg å legge ut oppskrift på en frisk og god sommer kake. Er du glad i sitron, er dette en kake for deg :-)



Først lager du en sirup ved å koke opp 
1 dl sitronsaft
1 dl sukker
-la koke et par minutter til sirupen blir klar. Sett til side og avkjøl.



Til kaka trenger du:
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2,5 dl yoghurt naturell (jeg brukte gresk type)
3 store egg
3 dl sukker
3 ts revet sitronskall
1 ts vaniljeessens
1/2 ts sitronessens
 1  dl nøytral olje

Visp sammen yoghurt, sukker, egg, sitronskall , vanilje og sitronessens. Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Og bland de tørre ingrediensene i de våte.Visp godt sammen. Bland tilslutt inn oljen.
Hell røren over i en brødform, og stek ved 170-180 grader i ca 40-45 minutter.





La kaka avkjøle seg i 10 minutter på rist, før du lager små hull over hele kaka med en tynn trepinne (grillspyd)






Hell sirupen jevnt over hele kaka

Avkjøl kaka helt i formen før du tar på glasur.

Sitronglasur:
1 dl sitronsaft
melis
1-2 ss melk

Alt piskes sammen, ha i melis til du får den konsistensen du vil ha.
Smør glasuren over kaka




Skjær i skiver og nyyyyt. 

Knallgodt med søte, norske jordbær til :-)





Kos deg !




2 kommentarer:

  1. Heeei!
    Så helt nydelig ut...som alltid ;) Og fin den derre GG`n div var a ;)

    Klem Anette

    SvarSlett
  2. Den så deilig ut, savner en invitasjon når alle disse deilige kakene skal spises)))))
    Klem

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...