Først lager du en sirup ved å koke opp
1 dl sitronsaft
1 dl sukker
-la koke et par minutter til sirupen blir klar. Sett til side og avkjøl.
Til kaka trenger du:
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2,5 dl yoghurt naturell (jeg brukte gresk type)
3 store egg
3 dl sukker
3 ts revet sitronskall
1 ts vaniljeessens
1/2 ts sitronessens
1 dl nøytral olje
Visp sammen yoghurt, sukker, egg, sitronskall , vanilje og sitronessens. Sikt sammen mel, bakepulver og salt. Og bland de tørre ingrediensene i de våte.Visp godt sammen. Bland tilslutt inn oljen.
Hell røren over i en brødform, og stek ved 170-180 grader i ca 40-45 minutter.
La kaka avkjøle seg i 10 minutter på rist, før du lager små hull over hele kaka med en tynn trepinne (grillspyd)
Hell sirupen jevnt over hele kaka
Avkjøl kaka helt i formen før du tar på glasur.
Sitronglasur:
1 dl sitronsaft
melis
1-2 ss melk
Alt piskes sammen, ha i melis til du får den konsistensen du vil ha.
Smør glasuren over kaka
Skjær i skiver og nyyyyt.
Knallgodt med søte, norske jordbær til :-)
Kos deg !
Heeei!
SvarSlettSå helt nydelig ut...som alltid ;) Og fin den derre GG`n div var a ;)
Klem Anette
Den så deilig ut, savner en invitasjon når alle disse deilige kakene skal spises)))))
SvarSlettKlem