I går bakte jeg cupcakes,med bringebær og hvit sjokolade, som jeg hadde med meg i bursdagsselskap.
Kremen oppå er en type frosting som er skikkelig kremete og luftig.............nam nam :-)
Her er oppskrifta, og den gir ca 36 cupcakes, litt avhengig av hvor mye kakerøre søstra di spiser :-)
190 gr usalta smør
470 gr sukker
3 egg
440 gr mel
1 liten flaske med vaniljeessens
4 dl kefir
1,5 ts salt
1,5 ts hvitvinseddik
1,5 ts natron
Bringebær
100 gr grovhakket hvit sjokolade
Ha smøret i kjøkkenmaskinen og rør det til det blir luftig før du tilsetter sukkeret. La smør og sukker mikses til det blir hvitt og luftig ca 3 minutter . Tilsett vaniljeessensen, og deretter ett og ett egg og la det blande seg godt. Bland saltet med kefir. Og sikt melet. Tilsett vekselsvis mel og kefir i smørblandingen. Tilslutt blander du sammen natron og eddik i en liten bolle og tilsetter dette i røren. Bland godt.
I cupcakeformene legger jeg 2-3 bringebær
Hell over kakerøre i formene og strø litt grovhakket hvit sjokolade på toppen
Stek på 175 grader til de er gyldne på toppen og gjennomstekt (ca 15 minutter)
Avkjøl kakene helt før du tar på frosting.
Her er oppskrifta på frosting:
35 gr hvetemel
2,5 dl melk
1 plate hvit sjokolade
250 gr usalta smør
2,5 dl sukker
1 ts vaniljeessens
Ha smøret i kjøkkenmaskinen og rør det til det er luftig ca 3 minutter. Tilsett sukker litt etter litt og la det røres/vispes i nye 3 minutter. Tilsett vaniljeessensen og sjokoladeblandingen og la alt vispes i 5-7 minutter til det er skikkelig fluffy og du ser at frostingen har blitt helt hvit.
Avkjøl frostingen i 15-20 minutter. Og så er den klar til bruk :-)
Jeg har sprøytet ut frostingen med en stjerne tyll og pyntet hver cupcake med et bringebær og et ørlite dryss av farget sukker.
Så er de klare til å nytes :-)
Ønsker deg en kjempefin søndag !
Klem fra
Hei!
SvarSlettDe så helt nydelige ut- tenker bursdagsbarnet ble fornøyd :)
Hadde sikkert ikke blitt så mange på meg for jeg har jo også en søster som spiser ;)
Klem Anette
mmm, de så gode ut!
SvarSletttakk for at du deler oppskriften!
ha en fin uke!
klem :)
kan du skrive oppskriften på fondant(sukkerpasta)
SvarSlettjeg er veldig glad i og bake, blir glad his du gjør det.