lørdag 15. september 2012

Rainbow Cake

Hei !

Da ble det endelig helga igjen.
Her skinner sola, og det ser ut til å bli en flott høst dag.


I går bakte jeg en regnbue kake.


Oppskrift er fra Martha Stewart, men har gjort den om til norske mål

Kakebunner:
420 gram hvetemel
4 ts bakepulver
1/2 ts salt
250 gram usalta smør ( mykt)
5,5 dl sukker
5 store eggehviter
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
4 dl melk
pastafarger

- Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggehvitene litt etter litt. La det blande seg godt mellom hver gang.
Sikt sammen det tørre.
Rør vaniljen inn i melka
Tilsett det tørre og melka vekselsvis.
Bland godt.




Røra deles deretter oppi 6 like deler.
Det enkleste er å bruke vekt til dette.


Hver del farges deretter med pastafarge.
Jeg har brukt fra Wilton og Americolor her.
ca 1/2 ts av hver.
Hver røre has deretter i 22 cm former som er smurt.
Stekes ved 180 grader i 15-20 minutter.





Jeg hadde bare 3 former så jeg laget 
røra i to omganger.





Jeg fylte kaka med 
Creamy Vanilla Frosting

Oppskrift fra Magnolia bakery

6 ss hvetemel
5 dl melk
500 gram usalta smør (mykt)
5 dl sukker
2 ts vaniljeekstrakt (klar)

Kok opp mel og melk til en tykk grøt.
Avkjøl til romtemperatur.
Pisk smøret i 3-4 minutter. 
Ha i sukkeret gradvis og pisk 3-4 minutter til 
Ha i vaniljen.
Tilsett deretter grøten litt etter litt.
La alt piskes i ca 5 minutter til frostingen er blitt hvitere og mer kremete.

Klar til bruk med en gang.






Takk for at du titter innom.

Ha en fin dag.

Klem fra







6 kommentarer:

  1. UTROLIG morsom kake ;o) Den må jo bli en suksess i syklubber og barnebursdager.. Må prøves! Klem

    SvarSlett
  2. Den var supergod :) Heldige meg har en bit i kjøleskapet!!

    Klem :)

    SvarSlett
  3. Thank u! Jeg har ikke ro i rompa til å begynne å skjønne meg på cups og slike målenheter nå så supert at jeg fant det ferdigoversatt ;)

    SvarSlett
  4. Hei, lurer på om du stekte tre former på en gang(er det plass) eller må det stekes en og en av gangen?


    SvarSlett
    Svar
    1. Du burde nok bare steke en om gangen👍🏻

      Slett
  5. Likte denne oppskriften veldig godt

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...