Hei !
Nå når det er høst syns jeg det er moro å prøve ut forskjellige oppskrifter med eple i,
så her kommer det en variant.
Navnet egnet seg ikke helt til oversetting så det måtte bli på engelsk.
Oppskrift er fra Paula Deen,
har bare gjort den om til norske mål
Bunn:
280 gram mel
110 gram brunt sukker
225 gram smør
-Kna alt sammen til en deig, og press ned i en liten langpanne.
Stek ved 180 grader til bunnen begynner å bli litt brun i kantene.
Ostefyll:
2 pakker Philadelfiaost
110 gram sukker
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
2 store egg
-Ost og egg bør være romtemperert.
Pisk ost, sukker og vanilje til en glatt krem. Rør inn ett og ett egg om gangen.
Hell ostekremen over den varme bunnen
Epletopping:
3 syrlige epler (Granny Smith)
2 ss sukker
1/2 ts kanel
1/4 ts malt muskat
-Skrell og kutt eplene i små terninger. Bland sammen med sukker og krydder. Strø eplene over ostefyllet.
Streusel topping:
200 gram brunt sukker
140 gram mel
60 gram havregryn
115 gram mykt smør
- Smuldre alt sammen og strø jevnt over kaken
Stek kaken i 30 min. Avkjøl.
Skjær i passe biter. Server gjerne med litt karamellsaus.
Fatet har jeg fått låne av min farmor,
det er etter hennes bestemor så
det er veldig gammelt.
Fint ikke sant ?
Ønsker deg en fortsatt fin dag !
Klem fra
Ser kjempegod ut. Minner litt om smuldrepai med epler. Skal prøve den...:)
SvarSlettHei og god kveld!
SvarSlettSå hyggelig at du har blitt medlem hos meg.
Her hos deg var det mange fritelser. Du verden å flink
du er til å bake.
Inger Johanne
Hei!! Lagde kaken idag med litt avvik fra oppskriften. Tilsatte 1/2 ts kanel i bunnen og brukte ca.150g melis istedet for sukker i ostefyllet. Kaken smaker himmelsk!! Absolutt anbefaling til de som syns at eplekake er litt kjedelig å bake. Takk til deg som deler på gleden;)
SvarSlett