For en måneds tid siden fikk jeg æren av å lage kake da Ellen My Royal Dream fylte 18 år.
Kaka er laget av sukkerbrød, som er fylt med jordbær og vaniljekrem. Den er trekt med hvit marsipan og rosene er laget av vanlig ufarget marsipan. Perleborden er også laget av hvit marsipan og all den andre pynten er laget av Royal Icing....mye Royal Icing !
Tiaraen laget jeg noen dager i forkant så den tørket og ble hard.
Royal icing kan man lage mye forskjellig kakepynt med og jeg bruker den ofte til å lage border på kaker.
Slik lager du Royal icing:
Du trenger
1 eggehvite
1/2 ts hvitvinseddik eller sitron saft
ca 3,5 dl melis
Pisk eggehviten til den skummer, tilsett eddiken og deretter melis litt etter litt. Pisk alt til det blir en luftig og fast masse.
Ha massen over i en sprøytepose. Bruk den med en gang.
Royal icing tørker veldig raskt.
Til tiaraen trenger du en mal som du tegner på bakepapir
Her et forslag til mal:
Sprøyt ut icingen
(det er greit å "feste" bakepapiret til kjøkkenbenken med litt icing)
Legg deretter bakepapiret over f.eks en boks for å få den rette formen
Og pynt med noen sølvkuler !
La tiaraen tørke 2 dager eller mer.
Fin måte å pynte en kake til en liten ...eller stor prinsesse :-)
Ha en fin dag !
Klem fra
Hei igjen!
SvarSlettDen store prinsessa ble iallefsll fornøyd :)
Tusen tusen tusen takk for den FINE gaven jeg fikk av deg... Du er super!!!
Klem Anette
Wow for en kake :)
SvarSlettOg tusen takk for beskrivelse.
Klem Birthe
Hei Linda!
SvarSlettJeg finner ikke ord, når det gjelder den kaka. Den var bare helt nydelig. Både smak og utseende.Ellen var storfornøyd da den kom på bordet.Tiaraen hadde vi stående på benken mange dager etterpå, helt til prinsessen selv klarte å knuse den.Hulk, hulk....Tusen, tusen takk.
Stor klem Lena.
Linda Linda Lindaa!
SvarSlettSelveste Prinsessen som er inne og skriver.. Du er flink :) Jeg var super fornøyd med kaka, og den smakte også utrolig godt :)
Klem Prinsesse Ellen :)
Hihi..
Hei ;O)
SvarSlettDu er så utrolig flink, jeg blir helt målløs når jeg ser kakene dine!!!!
Takk for besøket i engleboden ;O)
God sommer!
Rebecka
woaw! den var flott!!
SvarSlettså utrolig flink du er!
takk for oppskriften på icing, har lenge tenkt å prøve meg på det.
men hva er oppbevarings måte måten av ferdig laga figurer ting laga av icing? har du no tips? og siden du sier av den blir fort hard, holder den seg ikke myk i pose i kjøleskap til dagen etter feks...?
klem fra Olea :)
ÅÅå fy f****! Den var jo bare helt dritlekker! Hvordan får du det til?
SvarSlettSå fint at du deler fremgangsmåte :o) Ikke at jeg noen gang kommer til å få til no, men kanskje det blir ett eller annet ;o)
Håper du bli ivrigere i bloggingen igjen ;o) Kloemmer, Marianne
Åhh.. for en drøm av en kake!! Du er jo rene konditoren.
SvarSlettVille bare innom å takke for at du deltar på min give away, veldig koselig :)
Alltid hyggelig med nye bekjentskaper!
Klem fra Anneli
herlighet så flink du er
SvarSlettLekker kake