fredag 12. oktober 2012

Høstlige makroner

Hei !

Jeg digger høsten.....
Spesielt godt liker jeg fargene jeg forbinder med høst, 
varme, lune farger....
rødt, brunt, oransje, grønt og gult

derfor var måtte jeg til med å lage noen høstlige makroner med oransje og brunt.




Makronene er fylt med en sjokolade ganache som smaker litt av appelsin.

Oppskrift på makroner

170 gram melis
110 gram siktet mandelmel
90 gram eggehvite
2 ss sukker
(farge)

- Rør sammen melis og mandelmel i en bolle.
- Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret når det begynner å skumme.
- Rør eggehvitene inn i mandelblandingen.
- Rør inn farge, her har jeg brukt Wilton oransje pastafarge 
- Ha massen i en sprøytepose. Og sprøyt ut kaker på størrelse med en fem kroning på bakepapir.
-La kakene stå å tørke i 1 time.
- Stek ved 170 grader i ca 12 minutter. De er ferdige når du kan løsne de fra papiret

For at ikke kakene skal sprekke på toppen, har jeg en ekstra stekeplate under.
Avkjøl kakene helt før kremen sprøytes på.
Oppbevar makronene i kjøleskap.

De blir best hvis de får stå en dag eller to før de spises.



Sjokoladefyllet er laget av
100 gram mørk sjokolade
75 gram kremfløte
litt revet appelsinskall
1 ts smør

- Hakk opp sjokoladen
- Kok opp fløten
- Bland i sjokoladen, rør til sjokoladen er helt smelta, og kremen er helt glatt.
- Rør inn smøret og appelsinskall.
- Avkjøl kremen på kjøkkenbenken til den  har den konsistensen du ønsker.



Ønsker deg en fin helg !


Klem fra 



1 kommentar:

  1. Du har alltid så fine bilder du, flinka!!
    Og gode var de- heldige meg som fikk smake ;)

    Klem:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...