lørdag 31. desember 2011

Godt nyttår

Hei !


Ville bare si tusen takk for koselig besøk og kommentarer i året som har gått.


Og med dette ønske dere et 


RIKTIG GODT NYTT ÅR




Stor klem 
fra




torsdag 29. desember 2011

Litt fra jul

Hei igjen !

Har vært noen dager uten innlegg nå, dagene flyr avgårde så altfor fort.
De siste dagene før jul ble ikke helt som jeg hadde tenkt, verken med de siste juleforberedelsene eller blogging.
Syk passer det aldri å bli, men rett før jul passer det ekstra dårlig.
Men jula kommer allikevel, og man blir på ett eller annet vis alltid ferdig med det man skal gjøre :o)


Noen få bilder fra julaften ble det jammen også









Litt av det som lå under juletreet

Heldig jeg :o))))


Ønsker deg en god femte romjulsdag.


Klem fra 



torsdag 15. desember 2011

Julekakepyntdag

Hei !

I går hadde vi jente-dag (og kveld)  her.
Vi laget kakepynt med juletema
og pyntet hver vår marsipankake etterpå.

Her er resultatet






Vi ble ganske så fornøyde med julekakene våre.

Takk for en koselig dag !

Klem fra





søndag 11. desember 2011

3. Adventsøndag

Hei !

En ørliten titt innom på tampen av en travel dag.

Adventstiden går så utrolig fort, 
mindre to uker igjen til den store dagen.

Legger ut noen bilder fra det kaoset som hersket her da vi hadde lefsebake dag.



Er're mulig :o)))))





Vi hadde ihvertfall en koselig dag med mye moro.

Da er det snart en ny uke med nye muligheter !

Klem fra




lørdag 10. desember 2011

Kirsebærlikør del 2

Hei !

Tidlig i august laget jeg Kirsebærlikør


Nå er den endelig ferdig :o)


Ble veldig fornøyd med smaken, akkurat passe søt og passe sterk


Da er det på tide å få den over på flasker


Disse er perfekte for små julegaver.


Klar til å gis bort :o)


Ha en fin lørdag !

Klem fra




fredag 9. desember 2011

Julecupcakes

Hei !

Mine favoritt cupcakes er uten tvil Red Velvet,
og de passer jo utmerket å pynte med 
julete kakepynt


Oppskrift på disse cupcakes finner du her


Julestjerner av fondant/sukkerpasta,
en mini versjon av disse



Kristtorn og pepperkakemenn
av fondant/ sukkerpasta
                                      

Nå er det endelig helg. 
og i dag skal vi bake lefser..... juhuuuu :o)



God Helg til deg !

Klem fra





torsdag 8. desember 2011

Julebrygg

Hei !

Har i år prøvd ut noe nytt.....
Har smaksatt julebrygget med litt ingefær og nellik.

Gleder meg til å prøvesmake det lille julaften
.....alltid spennende å prøve litt annet....



Her er oppskriften

10 liter lunkent vann
750 gram sukker
1/2 pakke gjær fersk eller tørr
1 stor bit ingefærrot i skiver
1 ss hel nellik
1/2 flaske tomtebrygg


Kok opp 1 liter av vannet sammen med ingefær og nellik. La små koke i 10 minutter.
Skru av plata og hell i sukkeret. Rør til sukkeret er oppløst.
Avkjøl sukkelaken til den holder ca 37 grader
Sil i det gjennom et kjøkkenhåndkle ned i f.eks en bøtte eller kjele som tar 10-12 liter.
Rør ut gjæren i laken og tilsett tomtebryggen og resten av vannet.
Rør godt
Sett til gjæring på et lunt sted i 18-24 timer.
Hell over på flasker og sett kaldt i  minimum 12 dager



Rapport om resultatet kommer senere :o)

Ha en fortsatt fin dag !

Klem fra


onsdag 7. desember 2011

Kranskakestenger uten egg

Hei !

Må bare innrømme at jeg ble litt lykkelig da jeg kom over en oppskrift på kransekake uten egg på nett her om dagen. 

Jeg tåler ikke eggehvite og har ikke spist kransekake på mange år.
Derfor ble de halleluja-stemning i heimen da jeg prøvde ut oppskrifta,
 og karansekakestengen smakte helt perfekt :o)
.....akkurat som vanlig kransekake

Oppskrifta er lånt fra Klikk.no
500 g mandler
500 g melis
2 ss tragant
3 pl gelatin
2 ss glukose
1 dl vann







FREMGANGSMÅTe 



1. Mal mandlene/kjernene.
2. Tilsett melisen og traganten.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 15 min.
4. Kok opp ca 1 dl vann. 
5. Vri opp gelatinplatene og la de smelte i vannet. Skal ikke koke.
6. Tilsett 2 ss glukose.
7. Bland alt godt sammen.
8. Del deigen opp i emner og trill til pølser, ca 6-7 cm.
9. Stek kransekakestengene i ca 15 minutter på 200 grader.



Kransekakestengene holder et par dager i kjøleskap, men kan gjerne fryses.







Nå skal jeg avgårde på jobb.

Ha en fin dag !

Klem fra



tirsdag 6. desember 2011

Bestemors Fløteringer

Hei !

Min kjære bestemor laget alltid disse kakene til jul, 
og når jeg var liten, var disse julekakene nesten de eneste jeg likte 
I år er første gangen jeg har laget de.

Bestemor døde i sommer, 
og da føler jeg at det er ekstra viktig nå å ta vare på hennes gamle 
juletradisjoner



Oppskrift:

300 gr margarin
200 gr smør
500 gr hvetemel
3 ss melis
8 ss kremfløte

Smuldre sammen smør, margarin, mel og melis.
Kna inn fløten. Sett i kjøleskap til deigen er helt kald.
Kjevle ut og stikk ut kakene med en smultring utstikker.
Legg kakene på bakepapir.
Kakene pensles med et tynt lag egg. Strø over perlesukker
Stek ved 220 grader til de er så vidt begynner å få litt farge.






Denne posen skal min Farmor få.

Ha en fin dag, 
nå er det bare 18 dager igjen :o)

Klem fra




mandag 5. desember 2011

Fløtekarameller

Hei !

I helga har jeg hatt besøk av min fetter og vi har laget fløtekarameller.
Karamellene er enkle å lage og er veldig gode.

Vi brukte et sukkertermometer men man kan fint bruke et steketermometer.


Oppskrift

150 gram smør
3 dl kremfløte
150 gram sukker
1,5 dl lys sirup
3 ts vanilje ekstrakt eller vaniljesukker

Ha alt i en kjele og kok opp. Rør hele tiden.
La koke til termometeret viser 120 grader.
Hell massen over i en form kledd med bakepapir
Forma jeg brukte var ca 23 x 23 cm
Avkjøl før den skjæres i passe biter.



Karamellene bør pakkes en og en i cellofan, ellers kan de klistre seg sammen.

(Vi hadde ikke cellofan, så vi bare klipte opp en stekepose og pakket karamellene i det.)


Ha en fin uke !

Klem fra



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...