torsdag 8. desember 2011

Julebrygg

Hei !

Har i år prøvd ut noe nytt.....
Har smaksatt julebrygget med litt ingefær og nellik.

Gleder meg til å prøvesmake det lille julaften
.....alltid spennende å prøve litt annet....



Her er oppskriften

10 liter lunkent vann
750 gram sukker
1/2 pakke gjær fersk eller tørr
1 stor bit ingefærrot i skiver
1 ss hel nellik
1/2 flaske tomtebrygg


Kok opp 1 liter av vannet sammen med ingefær og nellik. La små koke i 10 minutter.
Skru av plata og hell i sukkeret. Rør til sukkeret er oppløst.
Avkjøl sukkelaken til den holder ca 37 grader
Sil i det gjennom et kjøkkenhåndkle ned i f.eks en bøtte eller kjele som tar 10-12 liter.
Rør ut gjæren i laken og tilsett tomtebryggen og resten av vannet.
Rør godt
Sett til gjæring på et lunt sted i 18-24 timer.
Hell over på flasker og sett kaldt i  minimum 12 dager



Rapport om resultatet kommer senere :o)

Ha en fortsatt fin dag !

Klem fra


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...